Zoom Yoga 

Auja

De foto is wat onduidelijk maar toch is het goed zichtbaar dat de letter “n” voor een “u” werd aangezien, en zo staat er Auja in plaats van Anja op het certificaat. Een grappig misverstand in het verre India.

Terug naar zoom. 

Wat is zoom eigenlijk? Hoe werkt het? Wat kan ik ermee?

In februari zijn we gestart met zoom yoga. Het is net zoiets als skype, maar ook niet helemaal want bij skype moeten de ontvanger en zender beide skype geïnstalleerd hebben op hun PC/laptop en bij Zoom alleen de zender. Het is een soort videobellen. Ik heb zoom gedownload en kan mensen uitnodigen met me te praten of mee te bewegen in yoga. Ik kan zelfs meerdere mensen uitnodigen zodat we samen yoga kunnen doen.

Dit is zo goed bevallen dat we met een groepje iedere woensdagavond yoga beoefenen van 19.00-20.00 uur. De mensen thuis nemen hun laptop mee naar een rustige plek in huis, rollen hun matje uit, dekentje, kussentje en flesje water erbij en we beginnen.

Het is nog comfortabeler geworden sinds ik een abonnement heb genomen op zoom. Dit geeft voordelen zoals bijna onbeperkt gebruik van de tijd i.p.v. een beperking van 40 minuten. We maken sinds kort ook gebruik van een lekker rustig achtergrond muziekje wat de ervaring nog aangenamer maakt.

Sommige deelnemers draaien hun tablet/laptop weg, zo komen ze niet in beeld en kunnen toch meedoen. Je kunt het aanpassen naar wat je zelf prettig vindt.

Ik ben blij dat ik de stap naar zoom yoga genomen heb. Het is een heerlijk moment voor jezelf.

Ik geniet ervan de yoga weer te kunnen delen.

Namaste,

Anja