Yoga, a never ending love story!

Mijn yoga teacher training in Rishikesh India in 2015 was een inspiratie en aspiratie.

Yoga een kwestie van bewustzijn, bewust worden en ervaren. Voelen wat het bij jou doet. Komt het binnen of (nog) niet. Voor mij is yoga nu een verademing, maar zo’n 40 jaar geleden werd ik er lacherig van, tot ergernis van de yoga-juf destijds.

‘De integratie van harmonie tussen gedachten, woorden en daden; tussen hoofd, hart en handen is yoga’ Bron: Yoga handboek voor een lichter leven, quote: Swami Sivananda

Nu wordt ik gevraagd om yoga te introduceren voor “vrouwen van Nu” en afgelopen zondag wandelde een dorpsgenote achterom of ik yogales wil geven in het dorp. Drie dagen later stond ik les te geven aan een groepje van 7 vrouwen die heel graag samen verder willen nu hun zeer gewaardeerde yoga docente onverwacht is heen gegaan.

Het was een fijn yoga samenzijn met hatha yoga oefeningen en aandacht voor ontspanning.

Yoga, verbondenheid, de vereniging van adem, lichaam, geest, spirit, soul, je binnen en buitenwereld. Van verbondenheid, van openstaan, geven en ontvangen, groeiprocessen, meer begrip, inzicht, zelfwaardering en liefde voor alles. Waarnemen, je zintuigen, zien, horen, proeven, ruiken, voelen,  je intuïtie.

De yoga teacher in mij is wakker geworden, ze lag te sluimeren. De kundalini kriebelt, beweegt me en zet me aan. Mijn keel chakra opent zich: Ik wil weer lesgeven!