Bijna 90% van de vrouwen heeft in meer of mindere mate last van cellulite. Het wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd en verwijst naar de kuiltjes in de huid op o.a. de heupen, bovenbenen en billen. Dit komt veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen als gevolg van verschillen in de manier waarop vet, spier- en bindweefsel verdeeld zijn in de huid. Ook hormonen spelen een belangrijke rol.

Het ontstaat vaak door overgewicht maar ook slanke mensen kunnen er last van hebben. Cellulite wordt deels genetisch bepaald en het is moeilijk om er helemaal vanaf te komen. Je hormonen en een ongezonde leefstijl met veel stress, weinig beweging en  een te hoge calorie- en suikerinname kunnen cellulite bevorderen. Ook verteringsproblemen en een hoge inname van sterk bewerkte voedingsmiddelen met een lage voedingswaarde zijn mede verantwoordelijk.  Daarnaast is roken een grote versterker van cellulite.

Is er iets aan te doen?

Er zijn wel manieren om het sterk te verminderen maar een gezonde bewuste leefstijl is de basis en voorwaarde voor succes. Massage, voeding, en kruidensupplementen helpen voor een optimaal effect.

Om resultaat te krijgen heb je heel veel discipline nodig. Heel veel discipline en doorzettingsvermogen. Qua voeding kies je biologische producten, zo gevarieerd en onbewerkt mogelijk. Vers en groen. Eet voeding die rijk is aan polyfenolen. Dit zijn stoffen in planten die als een antioxidant werken. Voedingsmiddelen rijk aan polyfenolen zijn bijvoorbeeld blauwe en rode vruchten, groene thee, pure chocolade, olijfolie en noten. Neem zo min mogelijk drop en zoethout bevattende producten. Drink geen alcohol. Beperk stress en zorg voor een goede nachtrust. Gebruik natuurlijke cosmetica en parfums. Ga sporten! De meest effectieve training is het doen van krachtoefeningen. En vermijd (vette) vloeistoffen in plastic flessen, kies voor glazen flessen.

Wat ook helpt is de huid borstelen tot je ziet dat de doorbloeding op gang komt. Dit betekent totdat je ziet dat je huid rood wordt. Gebruik hiervoor een zachte borstel, en borstel niet te hard.

Om resultaat te bereiken is 2xper week een anti cellulite massage behandeling nodig met cupping, gedurende 10 tot 12 weken, waarbij het voor de meeste mensen 6 tot 8 behandelingen duurt voordat er resultaten zichtbaar worden. Voeding, leefstijl en massage moeten tegelijk ingezet worden voor een blijvend effect. Dit zijn geen ontspannende massages… Na dit traject heb je een onderhoudstraject nodig om het resultaat vast te houden. Er zijn dure schoonheidssalons waar verschillende behandelingen worden aangeboden. Maar het is sonde van je tijd, geld en energie als je daarnaast je leefstijl niet aanpast.

Drukmakerij, hoe klein ook, geeft stress, en stress geeft toxische stoffen in je lichaam. Dit is een factor die het hele putjesloze-huid-feest kan bederven. Dus al bij al valt het niet mee om er van af te komen. Want als je alle regels in acht neemt kan stress er alsnog voor zorgen dat het resultaat tegen valt.

Er zijn bepaalde groenten die specifiek helpen tegen oestrogeendominantie en daardoor cellulite verminderen. Dat zijn bloemkool, boerenkool, broccoli, koolraap, koolrabi, koolzaad, radijs, rammenas, rode kool, rucola, savooiekool, spruitjes, tuinkers en witte kool. Sowieso gezond voor je!

Houd het lekker simpel want ware schoonheid komt van binnenuit!