Wat eten we vandaag?
Ideetjes voor het avondeten! Gegrilde groente uit de oven. Aubergine, courgette, paprika, zoete aardappel, tomaat. Wassen, in stukken snijden, 20 minuten in het midden van een oven op 180 graden C. beetje olie sprenkelen, beetje zout ook. Of groente en kipfilet in de wok-pan. Handig als ik minder tijd heb. Een zak gemengde groente met champignons heeft mijn voorkeur met stukjes kipfilet. Maar in principe zijn alle groente prima, het is maar wat je lekker vindt. Voor de afwisseling en supergezond groente en vis in de stoompan, bijv. boontjes en zalm. Wat ik lekker makkelijk vind is alles in 1 pan. Bijv. (stukjes) kipfilet in goede aanbak-pan met zo min mogelijk olie bakken, uitje erbij, op laag vuur want dan heb je minder vet/olie/boter nodig om te bakken. Blikje tomatenblokjes met sap erbij en dan boontjes/ aardappel erbij en laten garen in de pan. Lekkere kruiden hierbij zijn spaanse peper, zwarte peper, komijn en een beetje zout. Beetgaar en klaar. Dit kan natuurlijk ook met zoete aardappel of wortel en een andere soort vlees. Ik varieer met andere groente en kijk wat er in de winkel of op de markt ligt, venkel is ook lekker, het heeft een heel specifieke smaak. Soms vervang ik kipfilet door rundvlees dan duurt het wat langer voordat het gaar is. Het is maar dat je ’t weet, als je nog plannen hebt kun je daar rekening mee houden.

O ja, wat je echt moet doen, …. ben je allergisch voor moeten? Nou dan kan ik je van harte aanbevelen, een aanrader dus, is zorgen dat je voorraad hebt in je koelkast, kasten en fruitschaal. Liefst al gewassen en in bakjes gedaan. Anders ga je voor de bijl als je zin krijgt in “iets”. (waar krijg je eigenlijk zin in, maar dat is weer een andere blog) Mijn moeder zei het al “ een goede voorbereiding is het halve werk”.

Ik voel me graag energiek en gezond. Op deze manier kan ik ravotten met mijn kleinkinderen, zit mijn kleding lekkerder en ben ik blij als ik in de spiegel kijk. Daarvoor let ik op mijn eten, beweeg ik dagelijks en leef bewust. Dat gaat niet altijd even goed maar ik kom iedere keer weer terug bij mijn gezonde leefstijl omdat ik me daar het best bij voel.

Zelf gemaakte soepjes neem ik vaak als tussendoortje. De basis is altijd 1 ui, 2 of 3 teentjes knoflook, blokje groente bouillon en water. Dan voeg ik daar pompoen of broccoli aan toe, of veel tomaten. Beetje gaar laten worden en dan de staafmixer erin. Soms probeer ik een andere groente zoals bloemkool, prei of bleekselderij.

En ’s avonds als ik trek krijg, en mijn benen vanzelf lijken op te staan om naar de koelkast te lopen, weet ik dat ik eigenlijk in bed moet gaan liggen.