Wat eten we vandaag?
Ik sta vroeg op en begin iedere ochtend bewust met de tijd voor mezelf te nemen. Ik zet positieve intenties voor de dag,  ademhalingsoefeningen, meditatie, beetje yoga, bezinning, lekker douchen, lichamelijke verzorging. Als ik dan beneden kom drink ik eerst een glas water, soms met wat vers geperst citroensap. Omdat je in de nacht veel vocht verliest kun je maar beter meteen beginnen met drinken. Hoe meer water je drinkt hoe makkelijker het wordt. In de winter neem ik lauw water omdat ik dan dat koude water in mijn buik niet fijn vind.

Mijn favoriete ontbijtjes zijn o.a. zelfgemaakte muesli (ik koop alle ingredienten los en meng  ze zelf, meestal met krentjes erbij) met kokosdrank of amandelmelk. In teffmeel gebakken pannenkoekje met appel en kaneel voor als ik wat meer tijd heb. Ook lekker is halvolle kwark of yoghurt met banaan. Of volkoren roggebrood met roomboter of halvarine en 30+ oude kaas. Nog een optie is havermout met kaneel en appel gekookt in kokosdrank of amandelmelk, dat voedt heel goed. Een lichter variant is rijstewafels of maiswafels met avacado (gezonde vetten) of lichte smeerkaas.

Mijn favoriete lunch is een maaltijdsalade. Ik zorg dan ook altijd dat mijn (koel)kast gevuld is met ingrediënten voor een lekkere salade. De basis is altijd gemengde sla; rucola, veldsla, krulsla, ijsbergsla, kropsla of/en eikenbladsla. Voor de dressing neem ik een halve lepel olijfolie, 2 scheuten appelciderazijn, peper en zout, en soms voeg ik er geperste knoflook aan toe. Zelf gemaakte dressing van wat yoghurt, citroensap, azijn, zout en peper, evt. fijn geknepen knoflook en peper en zout is ook lekker. Dan varieer ik met toevoeging van de volgende ingrediënt; tomaat, komkommer, rode ui, bosui, sjalotten, zwarte bonen, rode kidney bonen, jonge kapucijners, andere bonen, zilveruitjes, augurken, Amsterdamse uitjes, groene olijven, zwarte olijven, gekruide olijven, avocado, zalm, feta, gegrilde kip of een blikje tonijn.

Het lijkt inmiddels meer een menukaart dan een blog.
Maar dat is ook prima. Ik zal de titel veranderen van “Persoonlijke voorkeur, voeding en dagelijkse gewoonte” naar “Wat eten we vandaag”

Je mist het avondeten hè?
Next: avondeten en de tussendoortjes in m’n volgende blog!