Er zijn van die tijden dat ik toegeef aan een chipje, een toetje, een chocolaatje, een wijntje, een biertje, trappistje of een frietje (patatje voor lezers van boven de rivieren). Verkleinwoorden vergoelijken de gemaakte keuze. Ik kan er ook echt van genieten. Het punt is echter dat het me mentaal niet versterkt, want het blijft niet bij één, maar dat vergeet ik dan voor het gemak maar even. Uiteindelijk voel ik me er totaal niet happy bij.

Ik wordt er sloom en futloos van, het lijkt wel of mijn energie in de lekkernijtjes gaat zitten. En als ik daar over nadenk, dan is dat ook zo. Mijn lijf heeft energie nodig om al die suikers, en (chemische) afvalstoffen te verwerken.

Het voegt niets toe en breekt af aan mijn gezondheid. Na je 40ste ga je het ook daadwerkelijk voelen. Tot die tijd zorgt je lijf voor jou en kun je veel hebben. Maar er komt een punt waar jij voor jou lijf moet gaan zorgen en als je dat niet doet dan moet je vroeg of laat op de blaren zitten.

Ik wil niet op de blaren zitten. Of in ieder geval zo min mogelijk. De schade die dat sigaretje ooit veroorzaakt heeft is onomkeerbaar en is nu één van de belangrijkste redenen om lief te zijn voor mijn longen en ze wekelijks uit te dagen om de rek er in te houden!

Ik voel ook echt het verschil, als ik bewust mijn voeding kies, lekker gezond, dan heb ik veel meer energie om de dingen te kunnen doen die ik leuk vind!

Je lichaam voeden i.p.v. vullen geeft zo giga-veel voordelen. Het houdt o.a. je hormonen in balans, het verkleint de kans op ziekten, het draagt bij aan je algehele gezondheid, je kwaliteit van leven verbetert. En last but not least je krijgt een gezond gewicht!

Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een optimaal functioneren van je lichaam. Ze bieden bescherming tegen bepaalde ziekten en aandoeningen.. Koolhydraten, vetten, eiwitten en voedingsvezels heb je nodig in de juiste verhoudingen. Koolhydraten geven energie voor het lichaam en zijn brandstof voor de hersenen. Vetten zijn brandstof voor het lichaam en de leveranciers van essentiële vetzuren. Eiwit is onmisbaar voor de opbouw en het onderhoud van spieren, botten en bloed. Voedingsvezels zijn onmisbaar voor een gezonde darmfunctie en een goede stoelgang. En natuurlijk voldoende vocht om de systemen op gang te houden, voor de circulatie van voedingsstoffen in ons lichaam en voor de afvoer van afvalstoffen.

Daarom dus!