Een hart onder de riem steken, dat is wat ik wil. Het komt wel goed. We weten nu niet precies wanneer, maar het gaat goed komen. Heb vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en vertrouwen in je medemens. We hoeven heus niet allemaal hetzelfde te denken, dat zou een saaie boel worden.
Wordt het je even teveel? Trek je dan terug en neem de tijd voor jezelf. Kijk even geen nieuws meer, neem een bad, lees een boek of mooi tijdschrift. Trek een warme jas aan en ga naar buiten, wandelen, liefst in het bos. Bewonder de natuur, zie hoor en ruik het bos, neem de tijd. Heb je al eens gezien hoe prachtig de lucht er uit ziet met wolken in alle kleuren, vormen en maten, en hoe snel dat kan veranderen.
Houd een dagboek bij, schrijf op wat je voelt, wat je beleefd, hoe het me je gaat, je dromen, maak lijstjes van leuke dingen, schrijf op van wie je houd en wat er zo speciaal is aan deze personen.
Zoek een lekker recept en neem de tijd om het boodschappenlijstje te maken en de boodschappen te doen. Zet een muziekje op als je de boodschappen opruimt en klaar legt om te gaan koken.
Geef jezelf complimentjes: “goed dat ik ben gaan wandelen”, “goed dat ik de tijd genomen heb voor een bad of boek”, “goed dat ik geniet van mijn koffie”, “lekker gekookt”.
Geef andere complimentjes: “wat zit je haar leuk”, “leuke trui heb je aan”, “goed bezig”. Daarna kun je jezelf weer een complimentje geven dat je een complimentje aan een ander gaf.
Probeer dit eens een weekje en ervaar wat het met je doet!?
p.s. niet onbelangrijk: vermijd treurtoeters.