Het makkelijkste om van een verslaving af te komen is gewoon om er rigoureus mee te stoppen. Hup in de vuilbak ermee. Een beetje roken, een beetje alcohol, een beetje drugs, een beetje suiker of een beetje snoepen werkt niet.  Behalve bij eten, je kunt niet stoppen met eten.

Dan is het belangrijk om de goede keuzes te maken, zodat je jouw lichaam voedt in plaats van vult. Voeding geeft je energie en vulling trekt je leeg. Je wordt er moe van. Dat is ook niet gek want al de afvalstoffen die je creĆ«ert in je lichaam moeten worden afgebroken, opgeslagen en afgevoerd. Van de opslag in je lijf krijg je vroeg of laat problemen. Het probleem begint klein en onschuldig, het  groeit steeds een beetje verder tot je er last van krijgt en er niet meer omheen kunt.

Als je geluk hebt krijg je op tijd een bewust moment van helderheid en pak je het rigoureus aan om het tij te keren. Met wat minder geluk laat een ziekenhuis opname je het licht zien en vette pech val je  dood neer.

Roddelen of luisteren naar roddelaars is ook een verslaving en vergiftiging voor je geest. Het belemmerd helder nadenken. Negatieve gedachten kunnen je ziek maken. De andere kant is dat positieve gedachten je kunnen helpen.

Waar krijg je energie van:  

Gezonde voeding en veel water drinken

Positieve gedachten

In beweging blijven

Mediteren

Elkaar vooruit helpen

Elkaar groeten

Liefde

Alsjeblieft en dankjewel zeggen

Iets over hebben voor een ander

Spelen met je kinderen/kleinkinderen

Waar krijg jij energie van?

Fijne dag lieve mensen,

maak er wat van, zelf de slingers ophangen en niet wachten tot iemand het voor je doet!

Liefs Anja