Ontspanningsmassages

Massages zijn een moment van ontspanning voor lichaam en geest. Tijdens een massage kom je even helemaal tot rust. Ik masseer in zachtheid op preventie en ontspanning en geef deelmassages, ontspanningsmassages en voetreflex-massages. 

Tijdens een massage kan je lichaam in diepe ontspanning gebracht worden. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem, en stimuleert het loslaten van gifstoffen.

 

Guasha massage , nieuw!
Behandeling van schouders, rug, kuiten en voeten (indien gewenst). Deze massage is minder zacht.
Het doel van de massage is beweging terugbrengen in je energiesysteem. Een massage kan dus effect hebben op verschillende niveaus. De één voelt lichamelijke verlichting of ontspanning, bij een ander komen emoties omhoog. Een veelgehoorde ervaring is een betere energie doorstroming en een positieve invloed op chronische klachten. Ook kan het gewoon erg fijn zijn om een massage met veel druk over het hele lichaam te ontvangen. Ben je dus benieuwd naar gua sha? Dan zul je het zelf moeten ervaren.
Wat is guasha nou precies? Het woord bestaat uit twee delen, namelijk ‘gua’, wat schrapen betekent, en ‘sha’, wat zand of zandkorrels betekent. Een guasha behandeling is dus het wegschrapen van zandkorrels. Metaforisch dan, hè. Sha staat namelijk voor vastgezette of opgehoopte qi of chi, dat levensenergie betekent. Vrij bewegende qi is volgens de Chinese Geneeskunde de basis van een gezond en vrolijk leven. De gua sha techniek is dus bedoeld om gestagneerde energie los te maken, zodat alles in je lichaam weer op rolletjes loopt. 

VoetreflexPlus

Een VoetreflexPlus-behandeling is een behandeling waarbij op bepaalde zones van de voet gewerkt wordt. Je hele lichaam is weerspiegeld in je voeten.

Voetreflex-therapie optimaliseert de doorbloeding, lymfedoorstroming en energiedoorstroming in het behandelde gebied. Een VoetreflexPlus-behandeling kan bij elke klacht toegepast worden. Een behandeling is goed voor zowel lichaam en geest; het ondersteund het zelf-genezend vermogen van je lichaam en het geeft ontspanning. 

Voorbeelden van Voetreflex massage zones

Zones van de spijsvertering

Zones van het hoofd

Zones van het urineweg systeem

Zones van het lymfesysteem

Massage van hart en bloedvaten

Massage van de zones van de ademhaling

Massage van de wervelkolom

Massage van spieren en gewrichten

Massage van de hormoonklierzones

 

 

 

 • Ontspanning voor lichaam en geest
 • Ontgifting
 • Verbetering van bloedsomloop
 • Prikkelt zelf-genezend vermogen van het lichaam
 • Brengt lichaam in balans
 • Natuurlijke genezing
 • Biedt ondersteuning bij chronische aandoeningen
 • Behoudt gezondheid en vitaliteit
 • Pijnverlichting en stemmingsverbetering

 

ki/chi/Qi/prana

Chi is de levenskracht in al zijn manifestaties van emoties, weefsels, bloed, organen, planten, bloemen, dieren, mineralen, etc. Het denkbeeld dat chi zowel een materiele substantie als een etherische substantie (geest) is, verklaart dat men lichaam en geest als een geheel ziet.  Chi is de energie die het leven vormt. Het is de vitale energie in het lichaam en voedt lichaam en geest. 

 

Prijzen van ontspanningsmassages, voetreflex,  deelmassages en guasha

€ 80,- voor twee massage afspraken

€ 55,- voor één massage afspraak

 

Contra-indicaties

In een aantal gevallen is het niet raadzaam een massage te ondergaan, is het beter om bepaalde lichaamsdelen niet te masseren, of alleen met een aangepaste techniek. Overleg bij twijfel altijd met je huisarts om risico’s zo veel mogelijk uit te sluiten. Een massage geschiedt altijd op eigen risico.

In de volgende gevallen wordt een massage afgeraden:

 • Bij infecties en koorts
 • Bepaald medicijngebruik
 • Hartafwijkingen en hartklachten
 • Kanker: overleg met je arts, in sommige gevallen kan het juist goed zijn
 • Eerste drie maanden van een zwangerschap
 • Zwellingen

Telefoon

06 34 62 12 94

E-mail

info@fitvoorjou.eu

Laatst gewijzigd: 17-03-2021