Tot de week voor kerst had ik het prima op de rit. Niet snoepen, geen wijntjes, mijn spijkerbroek zat lekker, ik was energiek, helemaal toppie, niks aan het handje.

Ik keek uit naar de feestdagen en dacht “ik val deze keer niet in de valkuil”. Toch frappant hoe vaak je dat kunt denken, maar goed.

3 dagen kerst, eerste kerstdag mijn ouders met een heerlijk uitgebreide high tea. Tweede kerstdag met de bonuskinderen gourmetten en de derde dag met mijn kinderen gourmetten en de kleinkinderen. Gezelligheid, fijn samen, toetjes, likeurtjes, wijntjes, allemaal lekker. Met oud op nieuw geen visite maar hey, we mogen toch wel wat, dus niet een plankje, maar een plank waar ook wel 6 man van had kunnen genieten in plaats van wij met z’n tweetjes. Wonderlijk hoe je maag al die zoetigheid, zoutigheid en vettigheid weet te verwerken. En als je maag of buikpijn krijgt dan weet je waarvan. Je wordt futloos en vraagt je af waar dat toch van komt. Je neemt nog maar een koek, misschien helpt dat. Is dit de oplossing is voor je suikerkerdip? Of je baalt zo giga en troost jezelf met een zak chips en denkt morgen…., morgen ga ik beginnen. Ken je dat?

Dan heb je eindelijk de voorraad weggewerkt want je vind het sonde om weg te gooien. In de ochtend neem je een gezonde smoothie. Gezonde boodschappen in de koelast, een volle fruitschaal, ook je diepvries weer aangevuld met groente, je bent er helemaal klaar voor!

En toen? ….. hoe gaat jouw verhaal verder?