Yoga 

Yoga, je hoeft niet lenig te zijn, je hoeft helemaal niets, alleen maar jezelf zijn.

Mensen vragen vaak wat voor soort yoga geef jij. Ik geef makkelijke yoga, die jou de kans geeft om te voelen wat je voelt en om te zijn wie je bent. Als je het dan toch een naam wilt geven dan is het hatha yoga. 

Hatha yoga is de meest oude yogastijl. Het bijzondere aan deze stijl is dat het een open stroming is zonder oprichter of guru. Dit spreekt mij ook erg aan want ik geloof niet zo in guru’s.

Hatha yoga werd vroeger beoefend door monniken die milde lichaamsbeweging nodig hadden naast het vele mediteren. De yogahoudingen van Hatha yoga houd je langer vast, zonder dat het oncomfortabel wordt. Spanningen verdwijnen hierdoor uit het lichaam. 

HATHA YOGA IS MEER DAN ALLEEN BEWEGEN

Maar Hatha yoga is meer dan alleen bewegen en de yogahoudingen goed uitvoeren. Want juist de verbinding tussen lichaam en geest is heel belangrijk binnen deze stijl. Ha-Tha betekent zon en maan, welke binnen de yoga gezien worden als tegenstrijdigheden. De zon staat namelijk voor actie, vurig en mannelijk. De maan staat voor verinnerlijking, kalmerend en vrouwelijk. Binnen Hatha komen de kenmerken van de zon en de maan samen.

ADEMHALINGSTECHNIEKEN BIJ HATHA YOGA

Het samenbrengen en verbinding creëren tussen lichaam en geest doe je door de yogahoudingen te combineren met ademhalingsoefeningen en -technieken (pranayama). De ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat je je bewust bent van je ademhaling en wat deze voor je kan betekenen.  

 

 

KOSTEN: 

 

Yoga Losse les (zowel in de zaal als via zoom) €12,50

 

Yoga pakket online   Najaar 2021

Je kunt meedoen vanuit je eigen comfortabele huis! 

€150,-

 

 

Yoga pakket Heike 16   Najaar 2021

 

€150,- 

Data Yoga pakket @Heike 16 & Yoga pakket online

Iedere woensdagavond om 19.30 uur  Zowel bij Heike 16 als online! 
September:  8, 15 en 22 
Oktober: 6, 13 en 20
November: 3, 10, 17 en 24
December: 1, 8, 15 en 22
Januari (2022):  12 

 

Telefoon

06 34 62 12 94

E-mail

info@fitvoorjou.eu