Yoga

Yoga, a never ending love story!

Hatha yoga is de meest oude yogastijl. Het bijzondere aan deze stijl is dat het een open stroming is zonder oprichter of guru. Dit komt tegenwoordig vrijwel nooit meer voor.

Hatha yoga werd vroeger beoefend door monniken die milde lichaamsbeweging nodig hadden naast het vele mediteren. De yogahoudingen van Hatha yoga houd je langer vast, zonder dat het oncomfortabel wordt. Spanningen verdwijnen hierdoor uit het lichaam. 

HATHA YOGA IS MEER DAN ALLEEN BEWEGEN

Maar Hatha yoga is meer dan alleen bewegen en de yogahoudingen goed uitvoeren. Want juist de verbinding tussen lichaam en geest is heel belangrijk binnen deze stijl. Ha-Tha betekent zon en maan, welke binnen de yoga gezien worden als tegenstrijdigheden. De zon staat namelijk voor actie, vurig en mannelijk. De maan staat voor verinnerlijking, kalmerend en vrouwelijk. Binnen Hatha komen de kenmerken van de zon en de maan samen.

ADEMHALINGSTECHNIEKEN BIJ HATHA YOGA

Het samenbrengen en verbinding creëren tussen lichaam en geest doe je door de yogahoudingen te combineren met ademhalingsoefeningen en -technieken (pranayama). De ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat je je bewust bent van je ademhaling en wat deze voor je kan betekenen.  

WAAR, WANNEER & WAT KOST HET?

Groepslessen: Heike 16, 5512 NJ Vessem (achterom) 

€ 10,- p.p. per keer in groepsles

Dinsdag 14.00-15.00 uur

Woensdag 19.00- 20.00 uur (vol)

Woensdag 20.15- 21.15 uur 

 

Individueel of duo- lessen (met 2 pers.): Merel 6, 5512 AH Vessem op afspraak.

€ 12,50 p.p per keer duo les 

€ 25,- individueel per keer per les

Telefoon

06 34 62 12 94

E-mail

info@fitvoorjou.eu

Laatst gewijzigd: 31 oktober 2020