Yoga via zoom

Yoga, je hoeft niet lenig te zijn, je hoeft helemaal niets, alleen maar jezelf zijn.

Mensen vragen vaak wat voor soort yoga geef jij. Ik geef makkelijke yoga, die jou de kans geeft om te voelen wat je voelt en om te zijn wie je bent. Als je het dan toch een naam wilt geven dan is het hatha yoga. 

Hatha yoga is de meest oude yogastijl. Het bijzondere aan deze stijl is dat het een open stroming is zonder oprichter of guru. Dit spreekt mij ook erg aan want ik geloof niet zo in guru’s.

Hatha yoga werd vroeger beoefend door monniken die milde lichaamsbeweging nodig hadden naast het vele mediteren. De yogahoudingen van Hatha yoga houd je langer vast, zonder dat het oncomfortabel wordt. Spanningen verdwijnen hierdoor uit het lichaam. 

HATHA YOGA IS MEER DAN ALLEEN BEWEGEN

Maar Hatha yoga is meer dan alleen bewegen en de yogahoudingen goed uitvoeren. Want juist de verbinding tussen lichaam en geest is heel belangrijk binnen deze stijl. Ha-Tha betekent zon en maan, welke binnen de yoga gezien worden als tegenstrijdigheden. De zon staat namelijk voor actie, vurig en mannelijk. De maan staat voor verinnerlijking, kalmerend en vrouwelijk. Binnen Hatha komen de kenmerken van de zon en de maan samen.

ADEMHALINGSTECHNIEKEN BIJ HATHA YOGA

Het samenbrengen en verbinding creëren tussen lichaam en geest doe je door de yogahoudingen te combineren met ademhalingsoefeningen en -technieken (pranayama). De ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat je je bewust bent van je ademhaling en wat deze voor je kan betekenen.  

WAAR, WANNEER & WAT KOST HET?

In coronatijd zoom-yogalessen. Je kunt meedoen vanuit je eigen comfortabele huis. 

€ 7,50 p.p. per keer op woensdag 19.00- 20.00 uur 

Wil je meedoen? stuur me dan een email adres waar ik de zoom-uitnodiging naartoe kan sturen. Hieronder vind je de contact gegevens.

Namaste

 

 

Telefoon

06 34 62 12 94

E-mail

info@fitvoorjou.eu

Laatst gewijzigd: 17-03-2021