Weg met stress

Stress zit tussen je oren hoor je vaak zeggen. Dat klopt! Juist daarom moet je het heel serieus nemen. Je hersenen en je lichaam vormen een geheel en beïnvloeden elkaar.

Stress duidt op een gevoel van geestelijke en lichamelijke spanning en druk. Er wordt verschil gemaakt tussen positieve en negatieve stress. Bij positieve stress zie je gebeurtenissen als een uitdaging, zoals een parachutesprong.

Bij negatieve stress ervaar je de situatie als een overbelasting. Vaak is er geen mogelijkheid om te ontladen, waardoor stress zich opbouwt. Het lichaam kan een bepaalde tijd weerstand bieden, maar daarna raakt het uitgeput en ontstaan (verdere) klachten. 

Bij stressgevoelens creëren je gedachten een spanningsveld.  Mensen met stress denken vaak dat ze geen keuze hebben en dat ze moeten. Wat helpt is om je te richten op wat je wél wilt in plaats van op wat je níet wilt.

Dat geeft rust, en ruimte voor nieuwe inzichten. Dankzij een ontspannende massage krijgt je lichaam de rust die het nodig heeft om zichzelf te genezen. Zo pak je niet zo zeer de symptomen maar de oorzaak van de stress aan. Stress kan zich namelijk op allerlei manieren uiten. Voor stress (of emotie-eters) zijn verschillende vormen van coaching die je helpen om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Er over praten, een luisterend oor en begrip voor je situatie kunnen al verlichting geven.

 

Telefoon

06 34 62 12 94

E-mail

info@fitvoorjou.eu