Ontspanningsmassages

De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning.

Warmte is ook een belangrijk onderdeel bij een ontspanningsmassage. Daarom maken we gebruik van een verwarmingspaneel met een zuiverende en onzichtbare infraroodstraling boven de massagetafel. Deze geeft de meest natuurlijke warmte. Het werkt eigenlijk precies zoals de zon die de aarde verwarmt. Deze manier van verwarmen is een weldaad voor het menselijk lichaam en een verbetering van het immuunsysteem. Met stralingswarmte vindt er geen luchtcirculatie plaats. Hierdoor circuleren er geen stofdeeltjes, huisstofmijt, pollen en bacteriën in de ruimte.

Een aangename warmte in de massagepraktijk met een rustig achtergrond muziekje, warme olie en zachte handen aan de rand van het bos. Pure ontspanning.

Hoe massage bijdraagt aan een gezond en slank lichaam!

Grote schoonmaak

Een massage stimuleert processen in je lichaam. Je krijgt als het ware een grote schoonmaak.  Als je meer beweegt, voldoende water drinkt en gezonder eet, wordt je vetverbranding verhoogd. Hiervoor is een goede stofwisseling en juiste afvoer van afvalstoffen van belang. Een massage kan deze processen effectiever laten verlopen. Een massage behandeling verbetert de bloedsomloop en stimuleert de spijsvertering.

Feelgood hormonen

Een massage helpt je ontspannen en vermindert stress. De feelgood-hormonen oxytocine, endorfine en serotonine worden aangemaakt. Het is wetenschappelijk bewezen dat een massage hierdoor het cortisolniveau (stresshormoon) verlaagt en zo stress, moodswings en depressieve gevoelens doet verminderen en voorkomen. Conclusie: een massage maakt je ontspannen en gelukkig, waardoor de neiging naar emotie-eten vermindert.

Soepele huid

Een massage stimuleert de doorbloeding, waardoor voedingsstoffen de huid beter kunnen bereiken.
Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, deze zijn essentieel voor een stevige en soepele huid.
Afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd en de vetcellen worden beter verdeeld, waardoor cellulite vermindert.

Zelfverzekerder

Een massage geeft je een heerlijk, zelfverzekerd en goed gevoel door de feelgood stofjes die vrij komen in de hersenen.

Water

Om na een massage je lichaam te helpen om afvalstoffen nog makkelijker af te voeren, is het verstandig om daarna veel te drinken. Vooral water, fruitwater of kruidenthee. Drink minimaal anderhalf liter water/fruitwater/kruidenthee per dag om het afslankproces te bevorderen. Maar niet meer dan 2 liter.

Pure ontspanning

Verwen je zelf met een heerlijke massage en vertel de masseur waar eventueel rekening mee gehouden moet worden.
Een ontspannende massagebehandeling met aandacht helpt je lichaam te ontspannen en weer in balans te komen. Rust en sfeer in een zuivere omgeving  waar je de zorgen van de dag los laat.

“Massages zijn een moment van ontspanning voor lichaam en geest. Tijdens een massage kom je even helemaal tot rust. Ik masseer in zachtheid op preventie en ontspanning en geef deelmassages, ontspanningsmassages en voetreflex-massages.”

Anja Reijnders

VoetreflexPlus

Een VoetreflexPlus-behandeling is een behandeling waarbij op bepaalde zones van de voet gewerkt wordt. Je hele lichaam is weerspiegeld in je voeten.

Voetreflex-therapie optimaliseert de doorbloeding, lymfedoorstroming en energiedoorstroming in het behandelde gebied. Een VoetreflexPlus-behandeling kan bij elke klacht toegepast worden. Een behandeling is goed voor zowel lichaam en geest; het ondersteund het zelf-genezend vermogen van je lichaam en het geeft ontspanning. 

 

 

 

 • Ontspanning voor lichaam en geest
 • Ontgifting
 • Verbetering van bloedsomloop
 • Prikkelt zelf-genezend vermogen van het lichaam
 • Brengt lichaam in balans
 • Natuurlijke genezing
 • Biedt ondersteuning bij chronische aandoeningen
 • Behoudt gezondheid en vitaliteit
 • Pijnverlichting en stemmingsverbetering

 

 

 

 

 

Contra-indicaties

In een aantal gevallen is het niet raadzaam een massage te ondergaan, is het beter om bepaalde lichaamsdelen niet te masseren, of alleen met een aangepaste techniek. Overleg bij twijfel altijd met je huisarts om risico’s zo veel mogelijk uit te sluiten. Een massage geschiedt altijd op eigen risico.

In de volgende gevallen wordt een massage afgeraden:

 • Bij infecties en koorts
 • Bepaald medicijngebruik
 • Hartafwijkingen en hartklachten
 • Kanker: overleg met je arts, in sommige gevallen kan het juist goed zijn
 • Eerste drie maanden van een zwangerschap
 • Zwellingen
"

Boek nu jouw massage!

Tijdens een massage kan je lichaam in diepe ontspanning gebracht worden. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem, en stimuleert het loslaten van gifstoffen.

MASSAGE MOGELIJKHEDEN : 

 

Klassieke ontspannings-massage of deelmassage

€ 55,- per uur 

€ 80,- voor 2 massage afspraken, te betalen via de online afspraken agenda.

Per 01-01-2022 € 90,-

Voetreflex Plus massage of deelmassage

€ 55,- per uur 

€ 80,- voor 2 massage afspraken, te betalen via de online afspraken agenda.

Per 01-01-2022 € 90,-

Telefoon

06 34 62 12 94

E-mail

info@fitvoorjou.eu