Citroen is een manusje-van-alles. Een frisse smaakmaker in de keuken, je trouwe partner in de strijd tegen die overtollige kilo’s, maar ook je slaapritme vaart er wel bij.

Citroenwater helpt bij gewichtsverlies. De stof pectine remt je eetlust en zorgt ervoor dat je minder snel grijpt naar zoetigheden. Maar citroen doet zoveel meer dat 1 blog schrijven niet voldoende was.

Citroen ontgift je lever en stimuleert de productie van gal. Hierdoor krijgt je spijsvertering een boost, wat zorgt voor een reiniging van het lichaam. Het resultaat: minder kans op een opgezette buik en een opgeblazen gevoel.

De hoge concentratie vitamine C en kalium in citroensap is ideaal voor een sterke weerstand. Bovendien stimuleert het de opname van ijzer in je lichaam, wat een belangrijke rol speelt voor je immuunsysteem. Citroen heeft tevens antibacteriële eigenschappen. Ik herinner me dat ik vroeger zo’n warm citroendrankje van m’n moeder kreeg als ik verkouden of grieperig was. Maar ook bij urineweg infecties is water met citroensap aan te bevelen.

Door het drinken van het water met citroen wordt tevens je lymfevatenstelsel geactiveerd dat zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen. Dit speelt ook weer een belangrijke rol bij het gezond en sterk houden van je immuunsysteem. 

Het is goed voor je bloeddruk. De flavonoïden in citroen kunnen helpen om een lage bloeddruk beter onder controle te krijgen.

Het houd niet op, de zuren in citroen helpen bij een slechte adem. Etensresten of slechte voeding laten meestal een wit laagje achter op je tong. Met je dagelijks glaasje citroenwater zal dat zeker verminderen!

Een mooie huid. Niet alleen de binnenkant van je lichaam krijgt een reiniging, ook je huid zal er veel mooier uitzien. Vitamine C heeft namelijk als eigenschap dat het een positief effect heeft op je huid, omdat het heel wat antioxidanten produceert.

Wordt vervolgd…