De lente is een uitnodiging om in beweging te komen. In de winter heb ik veel buiten gewandeld en zijn we gestart met de zoom-video yogalessen. Lesgeven is leuk maar online iets neerzetten vraagt om andere kwaliteiten. Uiteindelijk mezelf overwonnen en aan de slag gegaan met zoom-video. Na wat tegenslag in het begin geef ik nu iedere woensdagavond yogales via zoom met veel plezier.

 Joggen geeft me iedere keer een gevoel van overwinning op mezelf. Het is niet zo dat ik er meteen zin in heb. Maar als ik eenmaal buiten aan het lopen ben, onder het motto “use it or loose it” ( gebruik het of verlies het) sla ik mezelf op de borst; “goed bezig Anja”!

Waar mijn hart nog steeds, al 30 jaar,  sneller van gaat kloppen is bewegen op muziek en op die manier mijn conditie verbeteren. Ieder voorjaar komen de slogans in mijn systeem: “Back to basics”, “weer in vorm”, “Weg met de zwembandjes”, “Badpak-tijd”. Dat zomerjurkje staat toch leuker als ik er niet in zit als een worstje.

Nu ik meer thuis ben met zoom-video komt natuurlijk de volgende stap….. en dat is fitgymlessen geven! Nu is de tijd, in April gaan we starten met een klein groepje op dinsdag en donderdagavond. Heerlijk om dit te kunnen delen met andere vrouwen en zelf ook de voordelen te krijgen zoals wat kilootjes af vallen en mijn conditie op peil houden of nog wat verbeteren.

Wist je dat het makkelijker is om gezonde keuzes te maken als je sport/beweegt? Je intrinsieke motivatie werkt dan beter. Dit is de motivatie die vanuit jezelf komt en niet omdat iemand het zegt. Die gezonde keuzes helpen je verder naar een gezondere leefstijl! Goed voor je weerstand! Dus volhouden en goed voor jezelf zorgen!