Gezond of ongezond tussendoortje?
Wist je dat een glas groene thee de vetverbranding stimuleert! Ik vind het leuk om zo nu en dan een ander theesmaakje uit te proberen, liefst kruiden theeën om zo aan de 1,5 tot 2 l. vocht per dag te komen. Op dit moment is mijn favoriet gember/citroen.
Fruit, een bakje magere yoghurt, kwark of een volkoren cracker met mager beleg 20+ smeerkaas, rookvlees, kipfilet. Een gekookt eitje, verschillende soorten rauwkost en geroosterde groenten zoals paprika, tomaat en aubergine zijn allemaal gezond.
Misschien vraag jij je ook wel eens af wat je zal kiezen. De volgende vragen worden me regelmatig gesteld.

Is ontbijtkoek/ Volkorenbiscuit/eierkoek  ook een gezond tussendoortje?
Nee, dat is het niet. Kun je echt niet zonder, neem dan een dun plakje en neem het niet iedere dag, en kies voor volkoren en minder suiker.

Is sandwichspread een gezonde keuze?
Nee, dat is het niet. Sandwichspread is minder energierijk dan bijv. een eiersalade voor op brood, maar veel energierijker dan rookvlees of kipfilet.

20+ en 30+ kaas is veel minder energierijk dan volle kaas, maar energierijker dan rookvlees of kipfilet, en ook energierijker dan jam light. Ik kies liever voor 30+ kaas dan halvajam omdat 30+ kaas meer voedt. Want hoe meer zoetigheid ik eet hoe meer mijn lichaam geprikkeld wordt om zoet te nemen. Mijn hormonen gaan dan aan de haal met me. Door bewust te kiezen blijven mijn hormonen rustig en voel ik me beter in balans.

Ik ga regelmatig de bossen in voor een lange wandeling of een rondje joggen. Dat zijn heerlijke tussendoortjes. Of even mediteren, even de rust nemen voor mezelf, heerlijk! Op deze manier kan ik focus houden op wat ik belangrijk vind en is er minder afleiding door dingen die me niets brengen. Dan richt ik mijn aandacht op zaken waar ik energie van krijg.

De liefde van familie, warmte van vriendinnen en de voldoening die mijn werk me geeft maakt me een gelukkig mens. Dat geluk wil ik graag delen en daar maak ik werk van. We zijn geen eilandjes maar 1 grote familie met z’n alle. Het is heerlijk om mijn steentje bij te dragen en als ik je geprikkeld heb om vandaag 1 gezonde keuze meer te maken dan gisteren, dan is mijn dag goed!